ZF 24

MApN: 240 de militari participă la acţiunile de deszăpezire în cinci judeţe

Autor: Andi Manciu

29.01.2014, 12:28 88

Astfel, la Măicăneşti şi Ciorăşti, în judeţul Vrancea, 100 de militari cu patru autocamioane deszăpezesc căile de acces, iar în localitatea Gemenele, din judeţul Brăila, militarii însoţesc o echipă ENEL care acţionează pentru remedierea defecţiunilor la reţeaua de distribuţie a curentului electric.

În judeţul Brăila, la Scorţaru Nou, şi în judeţul Vâlcea, la Glăvile, se acţionează pentru deszăpezirea căilor de comunicaţii. 18 militari din Brigada 10 Geniu, de la Brăila, cu 3 autocisterne şi un autocamion, transportă 60 de tone de motorină pe rutele Brăila-Făurei-Galbenu şi Brăila-Făurei-Jirlău, în sprijinul autorităţilor publice locale.

De asemenea, militarii continuă acţiunile de deszăpezire în localităţile Lupele şi Pechea (judeţul Galaţi), Făurei (judeţul Brăila) şi pe DN 22 Râmnicu-Sărat - Brăila (judeţul Buzău) şi DJ 678 (judeţul Vâlcea).

Totodată, ministrul Apărării a anunţat că l-a desemnat pe şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Nicolae Ciucă, să coordoneze toate misiunile de ajutorare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate în zonele afectate de ninsori abundente şi viscol.

De la începutul perioadei cu ninsori abundente, Ministerul Apărării Naţionale a executat, la solicitările autorităţilor locale, 64 de misiuni, cu circa 1300 de militari şi 136 mijloace tehnice.

În zonele supuse codurilor de avertizare meteo, ministrul Apărării Naţionale a dispus măsuri pentru pregătirea pentru intervenţie a 6.700 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, în rezervă fiind pregătite, în zonele adiacente, 600 de militari şi 100 de mijloace tehnice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO