ZF 24

Marile companii s-au trezit cu conturile blocate. Jolidon si Blue Air au datorii la stat de milioane de euro

21.04.2010, 11:16 307

Peste 340 de firme mari din Romania, inregistrate la fisc camari contribuabili au datorii de peste 700 de milioane de euro labugetul de stat (3 miliarde de lei), potrivit datelor AdministratiaNationala de Administrare Fiscala (ANAF), scrie incont.ro. Dintre acestea aproape jumatate auconturile blocate, respectiv statul a pus poprire pe 292 deconturi, pentru o datorie totala de circa 295 de milioane de euro(1,21 de miliarde de lei).

Firme precum Jolidon, Electroputere sau Badsi Impex, unul dincei mai mari dealeri de autoturisme Nissan in Romania au datoriicumulate de 40 de milioane de euro (166 milioane de lei) catrebugetul de stat, potrivit datelor ANAF.

Si compania aeriana romaneasca de low-cost Blue Air controlata deomul de afaceri Nelu Iordache datoreaza statului aproximativ 560 demii de euro (2,3 milioane de lei), datorie pentru care a cerutamanare la plata obligatiilor catre stat de sase luni.

Aflati care sunt companiile cu cele mai maridatorii la stat pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO