ZF 24

MDLPL: Piata chiriilor nu ar trebui reglementata foarte strict

19.09.2007, 17:02 22

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) Horia Irimia a declarat, astazi, la un seminar pe teme imobiliare, ca nu crede in necesitatea reglementarilor stricte in piata chiriilor, unde preturile ar trebui sa fie stabilite liber, informeaza Mediafax.

"Exista o discutie legata de necesitatea de reglementare a pietei chiriilor. In majoritatea statelor UE piata este libera, dar mai sunt si state, precum Germania si Danemarca, care au reglementari cu privire la nivelul chiriilor si pentru domeniul privat. In opinia mea, nu cred ca trebuie reglementata foarte strict piata chiriilor din Romania, iar pretul sa fie stabilit liber pe piata", a spus reprezentantul ministerului.

El a mentionat ca daca, totusi, se hotaraste introducerea anumitor reguli de stabilire a nivelului chiriilor, trebuie avuta in vedere si protectia chiriasului.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO