ZF 24

Medlife preia pachetul majoritar de acţiuni la clinicile Dent Estet. ZF a scris despre tranzacţie încă de săptămâna trecută

Medlife preia pachetul majoritar de acţiuni la clinicile...

Autor: Roxana Rosu

19.04.2016, 12:08 1436

Compania de servicii medicale Medlife a preluat pachetul majoritar de acţiuni la clinicile Dent Estet, afacere fondată de medicul stomatolog Oana Taban.

Dent Estet este cel mai mare operator de servicii stomatologice din România, cu afaceri de 5,5 milioane euro anul trecut şi şapte clinici în Bucureşti şi alte oraşe. Pentru 2016, compania şi-a bugetat un avans de 20% al veniturilor.

Ziarul Financiar a scris săptămâna trecută despre negocierile dintre cele două companii. 

Ca urmare a finalizării acestei tranzacţii, Oana Taban, fondator şi managing partner al grupului Dent Estet, va păstra integral atribuţiile de management în cadrul grupului, fiind direct responsabilă de strategia de dezvoltare şi extidere a reţelei. De asemenea, Oana Taban va prelua inclusiv managementul diviziei de stomatologie din cadrul MedLife.

“Suntem onoraţi de parteneriatul cu MedLife şi de faptul ca eforturile noastre din ultimii 17 ani au fost recunoscute şi apreciate de liderul incontestabil al pieţei serviciilor medicale din România. Ne-am alăturat unei companii cu care împărtăşim aceleaşi valori şi care s-a dezvoltat, aşa cum a făcut şi DENT ESTET, punând mereu nevoile pacienţilor în centrul activităţii sale. De aceea, suntem încrezători că împreună vom contribui la creşterea business-ului, dar şi a pieţei de profil, investind constant în educaţie, inovaţie şi continuă dezvoltare a echipei de specialişti. De asemenea, în continuare vom oferi medicilor noştri suportul necesar pentru a se dedica integral actului medical si evoluţiei lor profesionale” a spus Oana Taban, Managing Partner DENT ESTET.    

Grupul a fost înfiinţat în 1991, iar în prezent are şase clinici în Bucureşti şi una în Timişoara. Dent Estet este un business antreprenorial, controlat de Oana Taban şi Nicu Hagivreta, potrivit ultimelor date ZF.  MedLife ste la rândul său un business antreprenorial, fiind fondat de familia Marcu, aceasta fiind în continuare acţionar majoritar.

Achiziţionarea grupului de clinici stomatologice ar fi cea de-a 10 tranzacţia derulată de MedLife, primele nouă fiind încheiate. Tranzacţia este în curs de avizare de Consiliul Concurenţei, o procedură standard care se va extinde pe parcursul următoarelor luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO