ZF 24

MedLife va investi 26 mil. dolari in clinici medicale si spitale

10.08.2006, 14:41 16

Compania de servicii medicale MedLife va dezvolta in urmatorii trei ani clinici regionale si spitale private in mai multe orase mari, valoarea proiectului fiind estimata la 26 de milioane de dolari(20,2 milioane euro).
Jumatate din valoarea investitiei va fi asigurata prin fonduri de la International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii in sectorul privat a Bancii Mondiale, din care cinci milioane dolari sub forma unei achizitii de actiuni si pana la opt milioane de dolari reprezentand un imprumut din fondurile proprii ale instuitutiei.
"Finatarea IFC va permite extinderea serviciilor MedLife si in alte regiuni din Romania, finantand partial dezvoltarea de clinici si spitale private cu pana la 45-50 de paturi (asemanatoare celui din Bucuresti) in orase precum Constanta, Timisoara, Brasov, Iasi si Cluj-Napoca, in urmatorii doi-trei ani", se arata in datele institutiei financiare.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO