ZF 24

Mega Image preia 20 de magazine Angst şi ajunge la o reţea de 350 de unităţi

Mega Image preia 20 de magazine Angst şi ajunge la o...

Autor: Cristina Roşca

06.08.2014, 00:00 193
Retailerul belgian Mega Image a preluat 20 dintre cele 22 de magazine Angst de la antreprenorul român Sorin Minea şi familia Angst din Elveţia, ajungând astfel la aproape 350 de super­marketuri şi magazine de pro­ximitate în România şi consolidându-şi poziţia de cel mai extins lanţ de magazine de pe piaţa locală.
 
Apetitul de achiziţii al belgienilor nu se opreşte însă aici, grupul fiind de altfel unul dintre rechinii din comerţul local, în afară de Angst cumpărând şi o parte dintre magazinele Luca din Braşov, Gmarket, La Fourmi, Primă­vara sau Prodas.
 
„Această preluare se încadrează în strategia de dezvoltare a Mega Image prin magazine care au o poziţionare foarte bună în zona urbană. Cele douăzeci de magazine Angst vor con­so­lida reţeaua noastră de magazine. În acelaşi timp, preluarea ne va aduce noi opor­tunităţi de vânzări şi sinergii de achi­ziţii,“ spune Xavier Piesvaux, di­rec­tor general al Mega Image Ro­mânia.
 
În prezent, potrivit site-ului pro­priu, sub brandul Angst sunt des­chise 22 de magazine dintre care 18 în Bucureşti, două în Buftea şi câte unu în Otopeni şi Sinaia. Acestea au su­prafeţe cuprinse între 90 şi 750 mp şi veni­turi anuale de 21 mil. euro. Repre­zen­tanţii grupului belgian nu au răspuns până la închiderea ediţiei care sunt cele două magazine Angst care nu au făcut obiectul tranzacţiei dintre cele două părţi, precizând că au achiziţionat 20 de magazine din Bucureşti, în prezent tranzacţia aflându-se pe masa Consiliului Concurenţei. Din totalul de 22 de unităţi doar şapte sunt în proprietatea Angst, restul fiind în spaţii închiriate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO