• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
ZF 24

Metrorex: Pentru a evita aglomeraţia este posibilă limitarea accesului în staţii

Metrorex: Pentru a evita aglomeraţia este posibilă limitarea accesului în staţii

Autor: Departamentul Social

11.01.2017, 14:04 366

"Ca urmare a condiţiilor meteorologice din această perioadă, Metrorex continuă seria măsurilor pentru îmbunătăţirea serviciului public de transport cu metroul. Astfel, pentru deszăpezirea zonelor de acces în staţiile de metrou, au fost mobilizaţi suplimentar peste 100 de angajaţi. De asemenea, Metrorex a solicitat şi a primit sprijinul autorităţilor de ordine şi siguranţă publică - Poliţia Metrou, pentru dirijarea călătorilor în staţiile cu un trafic crescut – Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei (1 şi 2)", se arată într-un comunicat de presă.

Instituţia anunţă că, pentru evitarea aglomeraţiei, este posibilă limitarea accesului în staţii, în faţa validatoarelor şi la nivelul peronului.

"Alte măsuri pentru diminuarea supraaglomerării peroanelor sunt: evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează un trafic mare de călători, iar infrastructura şi instalaţiile aferente nu permit o dispersare optimă a călătorilor (Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei, Dristor); suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor" se mai arată în comunicatul Metrorex, care face precizarea că scările din pasajele subterane, de la Universitate şi Obor, nu aparţin şi nu sunt gestionate de către instituţie.

Miercuri dimineaţa, sute de oameni s-au înghesuit în staţiile de metrou, în condiţiile în care afară se resimţeau şi minus 10 grade Celsius, iar traficul se desfăşura în condiţii de iarnă.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: