ZF 24

Microsoft va spori semnificativ bugetul salarial pentru a-şi păstra personalul de elită

Microsoft va spori semnificativ bugetul salarial pentru...

Autor: Andrei Şerbănescu

17.05.2022, 14:08 638

Microsoft a declarat luni că „aproape îşi va dubla” bugetul salarial şi va creşte gama de compensare a acţiunilor angajaţilor cu cel puţin 25%, în încearcarea de a recompensa lucrătorii şi de a rămâne în fruntea bătăliei pentru personalul de elită, scrie Seeking Alpha.

Potrivit Bloomberg, Microsoft cu sediul la Redmond, Washington, a anunţat că a „luat în considerare impactul inflaţiei şi al creşterii costului vieţii”, creşterea compensaţiilor fiind un semn al aprecierii faţă de „talentele de top” care susţin bunul mers al companiei”.

Acţiunile Microsoft (MSFT) s-au închis luni cu un câştig de 0,2%.

Microsoft nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Seeking Alpha.

Mai multe estimări ale unor terţi, inclusiv ZipRecruiter şi Glassdoor, observă că există o mare varietate de salarii ale angajaţilor Microsoft, în funcţie de posturile ocupate, inginerii de software fiind cei mai bine plătiţi lucrători din companie.

Potrivit Payscale, salariul mediu al unui angajat Microsoft este de 122.987 USD, anual, împreună cu un bonus de 14.000 USD.

O serie de companii tehnologice au fost nevoite să sporească compensaţiile în ultimele luni pe fondul războiului pentru tinerele talente.

În decembrie, Apple a împărţit bonusuri pe acţiuni în valoare de până la 180.000 USD angajaţilor de top pentru a preveni migrarea către alte companii. În aprilie, Apple a distribuit o a doua rundă de bonusuri la acţiuni, în valoare de până la 200.000 de dolari, pentru a împiedica anumiţi angajaţi să părăsească compania pentru alte oportunităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO