ZF 24

Miliardarul român Frank Timiş încheie cu chinezii o tranzacţie de 1,5 mld. dolari în Sierra Leone

Miliardarul român Frank Timiş încheie cu chinezii o tranzacţie de 1,5 mld. dolari în Sierra Leone

Autor: Loredana VOICULESCU

06.04.2012, 12:04 1153

Omul de afaceri Frank Timiş a finalizat la începutul acestei săptămâni, în Sierra Leone, una dintre cele mai importante tranzacţii financiare în care a fost implicat un român.

African Minerals Limited (AML), companie prezidată de Timiş, a primit luni în conturi suma de 1,5 miliarde de dolari de la Shandong Iron & Steel Group Co (SISG), companie deţinută de statul chinez şi unul dintre cei mai mari producători de oţel din lume.

În schimb, compania din China a primit 25% din proiectul Tonkolili al African Minerals, privind exploatarea de minereu de fier în Sierra Leone.

Timiş, prin compania sa Timis Diamond Corporation, deţinea pe 31 decembrie 2011 un pachet de 12,4% din acţiunile African Minerals Limited. Este al doilea pachet de acţiuni ca mărime, după cel deţinut de BlackRock Investment Management, care are 12,6% din acţiunile African Minerals.

Zăcământul din Sierra Leone este unul dintre cele mai mari de pe continentul african, cu rezerve estimate la 12,8 miliarde de tone. Citiţi mai mult despre afacerile lui Frank Timiş pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO