ZF 24

Ministerul Finanţelor a împrumutat 18 milioane lei printr-o licitaţie suplimentară pentru obligaţiuni pe doi ani

Autor: Monica Juganaru

09.07.2013, 22:01 112

Ministerul Finanţelor a împrumutat marţi 18 milioane lei, la un randament de 4,79% pe an, printr-o licitaţie suplimentară pentru obligaţiuni pe doi ani, organizată doar pentru oferte necompetitive, în care cumpărătorii au plasat ordinele indicând numai suma vizată, nu şi randamentul.

Titlurile vândute marţi fac parte dintr-o emisiune de obligaţiuni care ajunge la maturitate în aprilie 2015 şi prin a cărei redeschidere Finanţele au atras luni 300 milioane lei. La începutul lunii iunie, Finanţele au vândut obligaţiuni din aceeaşi emisiune la un randament mediu de 4,66%.

Ministerul Finanţelor a programat pentru luna iulie emisiuni de titluri de stat de 1,76 miliarde lei şi, respectiv, de 150 milioane euro, în condiţiile în care în această lună ajung la scadenţă titluri de 3,778 miliarde lei.

Trezoreria a stabilit pentru luna iulie o singură emisiune de certificate de trezorerie, cu valoare indicativă de 300 milioane lei şi maturitate de şase luni, şi patru operaţiuni pentru vânzare de obligaţiuni cu scadenţe de doi şi, respectiv, cinci ani. Administratorii datoriei publice au stabilit pentru luna iulie şi o licitaţie pentru vânzare de obligaţiuni cu scadenţă în februarie 2016, prin care vrea să atragă 150 milioane euro. Această operaţiune va avea loc în data de 18 iulie.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO