ZF 24

Ministrul Agriculturii: Infrastructura de irigaţii va fi reabilitată în totalitate în următorii ani

Ministrul Agriculturii: Infrastructura de irigaţii va fi...

Autor: Liviu Iancu

03.04.2014, 15:47 327

"Mai avem nevoie, pentru a reabilita toată infrastructura de irigaţii, de 370 de milioane de euro, şi ei se regăsesc în viitorul program. Asociaţiile din domeniu sunt pregătite şi le transmit să pregătească documentele şi mi-aş dori ca într-un termen relativ scurt, de 2-3 ani, să facem deja investiţii în infrastructura secundară de irigaţii", a spus Constantin la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture

Investiţiile ar elimina, potrivit ministrului, fluctuaţiile de preţuri la produse alimentare.

"Dacă vom reuşi să facem aceste lucruri sunt convins că nu vom mai fi aşa de dependenţi de vreme şi ne-am preocupa mai mult de cantitatea şi de calitatea produselor pe care le obinem", a adăugat Constantin.

Ministerul Agriculturii a transmis în luna martie prima variantă a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 către serviciile specializate ale Comisiei Europene.

Finanţarea infrastructurii secundare de irigaţii a beneficiat în perioada de programare 2007 – 2013 de o alocare de 140 de milioane de euro, fiind contractate 139 de proiecte ale Organizaţiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI).

În Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, sectorul de irigaţii va avea o alocare net superioară, ceea ce va permite ca şi restul de 370 de Organizaţii să poată primii sprijin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO