ZF 24

Ministrul delegat pentru Energie: Daca au bagat un miliard de euro in eoliene, de ce nu au investit si in cablul submarin de export cu Turcia

Ministrul delegat pentru Energie: Daca au bagat un...

Autor: Roxana Petrescu

29.05.2013, 17:42 972

Constantin Nita, ministrul delegat penrtru Energie, le-a reprosat investitorilor in energie verde faptul ca nu s-au implicat in proiecte majore de interconectare a pietei locale cu pietele vecine, in acest moment Romania fiind confruntata cu un excedent de productie de electricitate, mai ales in contextul reducerii consumului.

"Avem datoria sa ne gandim si la interconectarile pe care Romania trebuie sa le faca. Deja avem o supraproductie de energie si nu consuma nimeni. Industria nu mai are capacitatea. Este nevoie de un program de investitii care sa duca la aceste interconectari. Am facut demersuri pentru cablul submarin cu Turcia, am discutat cu Ungaria, Moldova, Bulgaria, dar nu am vazut investitori care sa vina sa spuna uite ne interseaza sa investim in capacitatea de transport. Am vorbit cu ministrul energiei din Turcia si mi-a spus ca imi ia cata energie ii dau. De ce nu au investit si in cablul submarin daca au bagat un miliard in eoliene", a spus Nita in cadrul conferintei Mediafax Talks about Energy.

Totodata, Nita a mai precizat ca saptamana viitoare vor incepe lucrarile pentru o noua strategie energetica, directionata spre piata, si nu spre productie, asa cum s-a facut pana acum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO