ZF 24

Moody's a revizuit in crestere perspectiva ratingului Generali, de la "negativ" la "stabil"

30.11.2007, 18:49 14

Moody's Investors Service a reafirmat ratingul Assicurazioni Generali S.p.A. (Generali) reflectand performanta financiara a companiei, la Aa3, si a revizuit in crestere perspectiva calificativului, de la "negativ" la "stabil", a anuntat, astazi, agentia de evaluare financiara.

De asemenea, Moody's a reafirmat ratingurile Generali pentru mai multe categorii de datorii, la A1, A2 si A3, precum si calificativele companiilor asociate.

Generali a inregistrat imbunatatiri semnificative pe mai multe niveluri, precum dezvoltarea retelei de unitati pe principalele piete unde activeaza, profitabilitatea si eficienta operatiunilor, precum si capacitatile de distributie, se arata intr-un comunicat al Moody's.

Perspectiva precedenta a ratingului Generali, negativa, a fost o consecinta a ingrijorarilor privind structura capitalului si gradul de indatorare financiara, insa ultimul aspect mentionat s-a imbunatatit in ultimele luni.

"In ultimele luni, Generali si-a consolidat pozitia de pe piata din Italia, in special prin achizitia firmei franceze Toro, printr-un proces de succes de crestere organica, si si-a majorat semnificativ potentialul de dezvoltare pe noile piete, precum Asia sau Europa Centrala si de Est. Un exemplu in acest sens este proiectul de infiintare a unei companii mixte cu grupul PPF", a declarat Jose Morago, asistentul vicepresedintelui si analist al Moody's.
Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO