ZF 24

Moody's: Caderea Guvernului nu va avea un impact economic semnificativ imediat

14.10.2009, 13:40 24

Caderea Guvernului nu va avea un impact economic semnificativimediat, economia parand bine izolata de tensiunile din sferapoliticului, considera analistii Moody's.

Conform agentiei de rating, FMI si UE vor continua sa acceptederapajele de la acord pana la alegeri, urmand ca o data cualegerea unui nou presedinte cele doua institutii internationale saadopte un ton mai dur.

"Economia pare sa fie relativ bine izolata de problemelepolitice si anticipam ca FMI/UE vor continua sa accepte scaparilede politica economica pana dupa alegeri. De anul viitor, insa, FMIsi UE vor exercita probabil presiuni pentru a determina guvernul sase reangajeze fata de procesul de reforma convenit in programul destabilizare", se arată intr-o analiza Moody's.

Orice esec in reluarea procesului de reforma ar putea conduce ladivergente intre Romania si partenerii internationali, se mai aratain analiza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO