ZF 24

Morcov proaspăt sau fiert? Care variantă este mai sănătoasă?

Morcov proaspăt sau fiert? Care variantă este mai...

Autor: CSID.ro

10.10.2014, 09:59 1777

Se spune de multe ori că legumele şi fructele în stare crudă sunt cele mai sănătoase. Dar este oare adevărat?

Aţi crede că morcovii raw nu sunt la fel de benefici sănătăţii precum cei fierţi?

Profesorul Lesley Regan a demonstrat pentru că nu în stare crudă, ci pregătiţi la temperatură înaltă, morcovii sunt mai bine absorbiţi, fiind astfel mai sănătoşi!

Cel mai important element conţinut de morcovi este betacarotenul, un antioxidant ce-i conferă acestuia culoarea specifică, portocalie. Odată ajuns în organism, betacarotenul este transformat în retinol. Însă nu în forma sa naturală, ci mai degrabă fiert, morcovul pare a fi mai util organismului.

Pentru a vedea ce se întâmplă cu morcovii odată ajunşi în intestine şi pentru a putea stabili sub ce formă ne aduc cele mai multe beneficii, profesorul Lesley Regan a demarat un experiment destul de simplu, filmat într-un laborator al Institului de Cercetare Alimentară din Marea Britanie.

A mestecat câţiva morcovi, iar bolului rezultat i-a dat drumul într-o maşinărie ce imită perfect intestinele umane. După circa 12 de minute, timp în care morcovii au trecut prin aşa-zisul stomac, profesorul Regan a prelevat ultimele rămăşiţe ale legumei, le-a amestecat cu ulei şi le-a analizat apoi cu atenţie.

Citiţi articolul integral pe www.csid.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO