ZF 24

Mugur Isarescu: politica fiscala ne afecteaza cel mai tare

26.02.2008, 13:24 14

Calitatea politicii fiscale este unul dintre punctele slabe ale Romaniei, in principal din cauza destinatiei cheltuielilor, a declarat, marti, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

"La calitatea politicii fiscale suferim cel mai tare (...) Ponderea cheltuielilor pentru infrastructura trebuie sa fie mai mare. Nu este vorba despre cea alocata, ci despre cea consumata", a afirmat Isarescu, la postul de televiziune The Money Chanel.

Oficialul BNR a dat exemplu cheltuielilor pentru infrastructura, acesta fiind unul dintre domeniile unde Romania inregistreaza ramaneri in urma.

Isarescu a aratat ca desi anual se aloca anumite sume pentru proiecte, la finele anului, daca acestea nu sunt cheltuite, sunt destinate consumului.

El a atras atentia ca se discuta prea mult de marimea deficitului fiscal, fara a se face corelatii intre dimensiunea si dinamica acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO