ZF 24

Muntele VICTORIA şi masivul COTROCENI. Noile "forme de relief" care au apărut în Bucureşti

Muntele VICTORIA şi masivul COTROCENI. Noile "forme de...

Autor: Andreea OFIŢERU

13.02.2014, 14:31 695

La două săptămâni de la oprirea ninsorii, bucureştenii încă au parte din plin de zăpadă. Asta pentru că autorităţile din Bucureşti au ridicat adevăraţi munţi în marile intersecţii, scrie Gândul.

„Am ajuns în Piaţa Victoriei? Aici e Guvernul României?”, s-ar putea întreba pe bună dreptate orice român care ajunge zilele acestea pentru prima dată în Capitala României. Şi omul are dreptate pentru că zilele acestea  în faţa Guvernului a apărut o nouă formă de relief: muntele de zăpadă amestecată cu mizerie.

„Mami, uite ce munţi! De ce sunt munţii ăştia aici?”, întreabă un copil care iese de mână cu mama lui de la Muzeul Antipa. Femeia, care e mai mică decât mormanul din mijlocul intersecţiei, n-are o explicaţie pentru cel mic: „Nu ştiu, mami. De la zăpadă, dar se va topi, că e cald afară”, îi spune totuşi.

Băieţelul are tot dreptul să-şi pună întrebări, pentru că, dacă stai pe una din străduţele laterale de la Palatul Victoria şi chiar în faţa Muzeului Antipa şi eşti ceva mai scund, ai toate şansele să nu vezi clădirea Guvernului de cei doi munţi de zăpadă amestecaţi cu mizerie care au fost ridicaţi de lucrătorii de la salubritate.

Citiţi mai mult pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO