ZF 24

Nike raporteaza nereguli in fabricile din China

14.03.2008, 13:36 56

Nike Inc, cel mai mare producator de echipament sportiv din lume, a declarat ca a intalnit probleme legate de o serie de documente false, folosirea minorilor si salarii neplatite in fabricile din China cu care compania colaboreaza, informeaza Reuters.

Conform companiei, aceasta spera ca aceste probleme sa fie rezolvate pana la inceperea Olimpiadei din Beijing. "Pe masura ce China continua sa se dezvolte, vedem realizarea de progrese. Dar, ca si alti parteneri de-ai nostri din alte tari, fabricile inca continua sa se confrunte cu o serie de probleme".

Conform raportului companiei, China este cea mai importanta tara cu care colaboreaza, cu pana la 180 de fabrici si 210.000 angajati.

Anul trecut, dupa un studiu realizat asupra a 150.000 de angajati in China, Nike a gasit 167 de cazuri in care oamenii au fost angajati cand inca nu aveau varsta legala si la momentul studiului au implinit varsta de 18 ani si 2 cazuri in care angajatii erau minori la momentul studiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO