ZF 24

Noii proprietari ai McDonald’s vin cu o strategie extrem de prudentă. “Am putea deschide un restaurant în acest an”

Noii proprietari ai McDonald’s vin cu o strategie...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.01.2016, 14:18 1848

McDonald’s ar putea deschide anul acesta un singur nou restaurant în România, după cum anunţă Melo Hili, preşedinte al Premier Capital, compania din Malta care a preluat în weekend operarea restaurantelor McDonald’s din România.

“Probabil că vom deschide în acest an un nou restaurant în România. Depinde foarte mult de spaţiile disponibile. Abia prin septembrie vom putea da o informaţie exactă”, a spus Melo Hili în cadrul unei conferinţe de presă.

La rândul său, Daniel Boaje, managing director al McDonald’s România, care deţine 10% din acţiunile companiei, a spus că intenţia grupului este de a deschide, în viitor, alte şase sau şapte unităţi de tip McCafe.

Grupul american McDonald’s a vândut operaţiunile din România grupului maltez Premier Capital, în schimbul sumei de 65 de milioane de dolari. Brandul va rămâne în România, însă va fi administrat în sistem de franciză de Premier Capital, care mai deţine francize McDonald’s şi în Malta, Estonia, Letonia, Lituania, Grecia. Maltezii au preluat 90% din acţiuni, restul de 10% fiind în proprietatea lui Daniel Boaje, cel care a condus în ultimii cinci ani activitatea locală a McDonald’s.

Introducerea reţelei din România dublează cifra de afaceri a grupului Premier Capital la 230 de milioane de euro estimat în acest an, precum şi numărul de angajaţi, adăugând alte 67 de restaurante la cele 64 pe care compania deja le administrează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO