Prima pagina

Nokia a incasat in mod incorect subventii in Germania

25.01.2008, 12:23 14

Compania finlandeza de telecomunicatii Nokia, care isi va inchide fabrica din Bochum, Germania, pentru a o muta in Romania, a incasat mai multe subventii decat i se cuvenea, prin angajarea unui numar mai mic de persoane decat promisese, informeaza Mediafax, citand saptamanalul Focus.

Subventiile acordate erau in functie de numarul de angajati de la Bochum, insa grupul finlandez a angajat in aceasta fabrica din Renania intre 200 si 400 de persoane mai putin decat era prevazut pentru anii 2002-2005.

Landul Renania de Nord-Westfalia a incredintat un studiu in acest sens ramurii sale financiare, Landesbank NRW, a explicat purtatorul de cuvant. Din primele concluzii ale acestui studiu reiese ca firma, care a obtinut subventii in valoare de 40 de milioane de euro de la autoritatile landului, a angajat cu "200 pana la 400" de persoane mai putin decat anuntase, a precizat el.

Revista Focus afirma ca Parchetul din Dusseldorf ia in calcul o ancheta pentru escrocherie in ceea ce priveste subventiile.

Guvernul federal incearca de asemenea sa vada daca exista mijloace de a recupera o parte din subventiile acordate, respectiv peste 20 de milioane de euro de la statul federal, potrivit premierului din Renania de Nord-Westfalia, Juergen Ruettgers.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO