ZF 24

Noul sistem de operare Windows Mobile 6.5 intra pe piata telefoanelor mobile

Noul sistem de operare Windows Mobile 6.5 intra pe piata telefoanelor mobile
06.10.2009, 13:20 42

Noul sistem de operare pentru telefoane mobile Windows Mobile6.5 a fons lansat astazi, pana la finele acestui an fiind asteptateaproape 30 de mobile care vor avea acest sistem de operare,informeaza New York Times.

Prin noul sistem de operare, Microsoft spera sa se faca cunoscutpe piata telefoanelor mobile dupa ce o lunga perioada, gigantulsoftware a intrat intr-un con de umbra e acest sector.

Fostul executiv al companiei Staples, acum vice-presedintepentru marketing communication in cadrul Microsoft, Todd Peters, adeclarat ca, in momentul in care s-a alaturat companiei, in urma cuun an si jumatate, consumatorii nici macar nu stiau ca Microsoftrealiza software pentru telefoane mobile.

Din acest motiv, pornirea sistemului de operare de pe telefoanemobile se face acum prin intermediul unui buton care sa aiba formalogo-ului Windows, care va deschide meniul de start.

"Dorim sa simplificam totul si sa facem oamenii sa spuna: Esteun telefon Windows", la fel cum s-ar referi la un PC Windows.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO