ZF 24

Nuclearelectrica intră cu 2 mil. euro în proiectul hidrocentralei Tarniţa

Nuclearelectrica intră cu 2 mil. euro în proiectul...

Autor: Andrei Chirileasa

10.02.2014, 00:00 521

Producătorul de energie electrică Nuclearelectrica (SNN), care deţine centrala nucleară de la Cernavodă care asigură 20% din producţia de energie a României, intenţionează să participe cu 8,9 mil. lei (circa 2 mil. euro) la proiectul hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti, coordonat de Hidroelectrica.

Nuclearelectrica vrea să subscrie 89.000 de acţiuni cu valoarea nominală de 100 de lei emise de societatea Hidro Tarniţa SA în cadrul unei majorări de capital, urmând să devină astfel parte din consorţiul care va finanţa unul dintre cele mai mari proiecte energetice din România, respectiv construcţia hidrocentralei prin pompaj de la Tarniţa, care ar trebui să asigure creşterea siguranţei sistemului energetic naţional. Proiectul este estimat la peste un miliard de euro şi nu va putea fi realizat fără finanţare externă. Până acum, de acest proiect s-au interesat investitori din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24