ZF 24

Numărul intermediarilor de pe bursă scade de la an la an, dar scad şi afacerile brokerilor rămaşi

Numărul intermediarilor de pe bursă scade de la an la an, dar scad şi afacerile brokerilor rămaşi

Autor: Andrei Chirileasa

26.06.2013, 21:51 798
Afacerile firmelor de brokeraj locale au scăzut anul trecut cu 20%, iar dintre cele 25 de case de brokeraj care şi-au publicat rezultatele 24 au avut pierderi operaţionale, adică au avut cheltuieli de funcţionare mai mari decât comisioanele pe care le-au încasat de la clienţi pentru intermedierea de tranzacţii financiare.
 
Piaţa de brokeraj nu mai reu­şeşte să-şi revină, chiar dacă au trecut deja aproape cinci ani de la prăbuşirea bursei din 2008, iar principalele acţiuni listate au mai recuperat din pier­deri în ultimii ani.
 
Lipsa micilor investi­tori (investitori de retail) de pe bursă, nivelul re­dus al tran­zacţiilor bur­siere de­ter­minat şi de ab­senţa listărilor de companii noi în ultimii ani şi scăderea puter­nică a comi­sioanelor de tranzacţio­nare pe fon­dul luptei dintre brokeri pen­tru puţinii clienţi rămaşi în piaţă au făcut ca afacerile fir­me­lor de brokeraj să scadă tot mai mult de la an la an. În 2012, 25 de firme de brokeraj au rapor­tat afaceri cumulate de 46,5 mil. lei (10,4 mil. euro), în scădere cu 20% faţă de anul precedent.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO