ZF 24

O altă lovitură pe piaţa vehiculelor electrice: Volvo Cars va înceta finanţarea producătorului EV Polestar în urma pierderilor înregistrate în ultimul an

O altă lovitură pe piaţa vehiculelor electrice: Volvo...

Autor: Andrei Şerbănescu

01.02.2024, 13:35 717

Volvo Cars va înceta să mai ofere finanţare pentru sub-brandul său electric Polestar, care înregistrează pierderi, după ce a publicat o serie de cifre care arată că profiturile grupului au scăzut cu 17% anul trecut, scrie Financial Times.

Polestar a fost desprins din Volvo ca un grup de maşini sport EV, fiind mai apoi listat la bursă în 2022. Cu toate acestea, noile modele electrice au fost amânate, în contextul în care compania a fost afectată de încetinirea globală a EV-urilor, ceea ce a dus la o scădere a acţiunilor.

Volvo, care deţine 48% din Polestar, va lua în considerare vânzarea acţiunilor sale în companie, chestiune care, cel mai probabil, va amplifica rolul de acţionar al firmei-mamă Geely în această afacere, potrivit declaraţiilor oficiale ale constructorului suedez de autovehicule.

Profitul Volvo a scăzut anul trecut cu 17%, ajungând la 14 miliarde de coroane SKr (1,1 miliarde de lire sterline), tras în jos de pierderile înregistrate de Polestar şi alte afaceri comune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO