ZF 24

O companie irlandeza lanseaza un serviciu de transfer monetar prin SMS

O companie irlandeza lanseaza un serviciu de transfer monetar prin SMS
18.06.2007, 13:21 16

Compania irlandeza Anam a anuntat astazi lansarea unui serviciu de transfer de bani prin SMS care ar putea revolutiona industria de profil, informeaza International Herald Tribune.
Utilizatorul serviciului alege destinatarul banilor din lista de contacte a telefonului mobil, tasteaza "cash" si suma pe care vrea sa o trimita, apoi apasa "trimite" si banii se transfera automat din contul emitentului in cel al destinatarului.

Un sistem automatizat apeleaza expeditorul mesajului, pentru confirmarea destinatarului si a sumei trimise, si, in cazul unui raspuns afirmativ, persoana vizata primeste un mesaj text prin care este anuntata ca transferul a fost pornit.

Seviciul, util tuturor persoanelor care au ramas fara numerar la achitarea notei de plata la restaurant, se adreseaza in special muncitorilor din strainatate care vor sa trimita bani in tara de provenienta.

Aplicarea serviciului oferit de compania cu sediul in Dublin ar putea fi totusi intarziata de reglementarile privind transferurile monetare transfrontaliere stabilite impotriva spalarii banilor si a finantarii terorismului.

Sistemul ar putea deveni functional daca operatorii de telecomunicatii mobile ar cumpara acest sistem iar bancile ar fi de acord sa participe la acest serviciu, noteaza IHT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO