ZF 24

O defecţiune IT a companiei aeriene Lufthansa blochează în aeroporturi mii de pasageri din întreaga lume

O defecţiune IT a companiei aeriene Lufthansa blochează...

Autor: Andrei Şerbănescu

15.02.2023, 14:58 756

Mii de pasageri din întreaga lume au rămas blocaţi după ce o defecţiune informatică la compania aeriană germană Lufthansa a provocat întârzieri ale zborurilor şi întreruperi la companiile aeriene din întregul grup, scrie New Daily.

„Există o defecţiune a sistemului IT la nivelul întregului grup", a declarat miercuri un purtător de cuvânt pentru Reuters.

Compania a precizat că problema a fost cauzată de deteriorarea mai multor cabluri ale Deutsche Telekom în timpul lucrărilor de construcţie din Frankfurt.

Reparaţiile vor dura până miercuri după-amiază, a precizat Lufthansa.

Fotografiile şi înregistrările video din mai multe aeroporturi germane au ilustrat haosul generat de situaţie, cu mii de pasageri care aşteptau să fie înregistraţi.

Într-un tweet, Lufthansa a declarat: „În prezent, companiile aeriene ale grupului Lufthansa sunt afectate de o pană IT. Acest lucru provoacă întârzieri şi anulări de zboruri. Regretăm neplăcerile pe care acest lucru le provoacă pasagerilor noştri."

Bloomberg News a afirmat că Lufthansa şi-a consemnat la sol toate zborurile, dar compania a declarat pentru Reuters că nu poate confirma acest lucru.

„Există încă zboruri în desfăşurare. Acestea nu vor fi aduse la sol", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Agenţia federală cibernetică din Germania, BSI, nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Defecţiunea sistemului informatic survine cu două zile înainte de grevele planificate pe şapte aeroporturi germane, care se aşteaptă să genereze perturbări majore, inclusiv, potenţial, la Conferinţa de securitate de la Munchen, unde se aşteaptă să se reunească liderii mondiali.

Compania aeriană scandinavă SAS a declarat că a fost afectată de un atac cibernetic marţi seară şi şi-a îndemnat clienţii să se abţină de la utilizarea aplicaţiei sale, dar ulterior a declarat că a rezolvat problema.

Luna trecută, companiile aeriene au anulat peste 1.300 de zboruri, aproximativ 10.000 de curse fiind întârziate în Statele Unite, după ce un sistem informatic guvernamental cheie a fost avariat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO