ZF 24

Obiective turistice din Transilvania vizitate de peste 350.000 de oameni pe an riscă să se piardă din cauza "vandalizării" şi "degradării"

Obiective turistice din Transilvania vizitate de peste...

Autor: Departamentul Corespondenţi

28.10.2013, 15:12 1562

Într-un comunicat de presă transmis, luni, reprezentanţii Bisericii Evanghelice din România spun că sezonul turistic pentru bisericile fortificate din România incluse în programul instituţiei intitulat "Descoperă sufletul Transilvaniei", care a fost deschis în primăvară, se va încheia în ultima zi din luna octombrie, joi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ultima zi din octombrie este şi ziua când bisericile protestante din toata lumea serbeaza "Ziua Reformei", în acest an sub moto-ul "Credinţă şi toleranţă".

Sfârşitul sezonului de vizitare a bisericilor fortificate va fi marcat, joi, prin două acţiuni - sărbatorirea "Zilei Reformei" la Cisnădioara, judeţul Sibiu şi la Bucuresti, ambele acţiuni promovând iniţiativa "Descoperă sufletul Transilvaniei".

Potrivit sursei citate, în sezonul turistic din acest an Biserica Evanghelică din România a deschis porţile bisericilor fortificate din Transilvania pentru peste 350.000 de vizitatori, jumătate dintre ei fiind din România. Reprezentanţii Bisericii Evanghelice spun însă că potenţialul turistic al bisericilor ar putea fi mult mai mare, având în vedere că doar 15 la sută din cele 170 de lăcaşuri de cult sunt incluse în circuit şi au fost vizitate.

Cele mai cunoscute biserici fortificate vizitate sunt: Prejmer, Hărman, Biserica Neagră din Braşov, Viscri, Biserica din Deal din Sighişoara, Biertan, Mediaş, Sebeş, Bistriţa, Cârţa, Cristian, Cisnădie şi Cisnădioara, care în acest an au avut un program diversificat de evenimente culturale şi sociale - concerte de orgă şi muzică clasică, sărbători câmpeneşti, tururi ghidate.

Reprezentanţii Bisericii Evanghelice din România mai spun că cele 170 de biserici fortificate din Transilvania "sunt într-un acut pericol de distrugere prin vandalizare sau degradare".

Sezonul de vizitare a bisericilor fortificate va fi reluat în 25 aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO