ZF 24

Oferta de achizitie de 135 mil. euro pentru InterContinental, refuzata de actionari

24.05.2007, 14:16 21

Un fond de investitii strain reprezentat de banca de investitii BAC Romania este dispus sa ofere 135 milioane de euro pentru achizitia InterContinental, dar proprietarii spun ca hotelul nu este de vanzare.
"Reprezentam un fond de investitii strain, care nu a facut inca nici o achizitie pe piata romaneasca. Ne intereseaza sa cumparam mai multe cladiri reprezentative din Bucuresti, printre care si hotelul InterContinental, pentru achizitia caruia am depus o ofera", a declarat Matei Paun, managing partner la Balkan Advisory Company (BAC) Romania, care reprezinta in Romania fondul de investitii interesat de achizitia hotelului.
Surse din piata sustin ca suma oferita de fondul de investitii pentru achizitia hotelului este de aproximativ 135 de milioane de euro.
Paun nu a confirmat, dar nici nu a infirmat aceasta suma si nici nu a dorit sa dezvaluie numele fondului de investitii.
InterContinental Bucuresti a inregistrat anul trecut un grad mediu de ocupare de 60%. Totodata, inainte de deducerea cheltuielilor non-operationale, profitul operational se incadra in marginile internationale, situandu-se la circa 35%. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO