ZF 24

Pandemia a reprezentat o gură de aer proaspăt pentru Bucureşti, poluarea reducându-se cu 40%, însă reluarea activităţii economice ne aduce înapoi de unde am plecat

Pandemia a reprezentat o gură de aer proaspăt pentru...

Autor: Cristina Roşca

25.06.2020, 17:30 757

♦ Întreruperea activităţii unor unităţi de producţie şi limitarea mişcării populaţiei cu impact direct asupra traficului, măsuri impuse de autorităţile din toată lumea pe fondul pandemiei, au avut un impact pozitiv vizibil în aceea ce priveşte nivelul de poluare de la nivel mondial.

Pandemia de Covid-19 a redus nivelul de poluare din Bucureşti cu circa 40%, unul dintre cele mai abrupte declinuri din Europa, arată o analiză a Financial Times. 

Întreruperea activităţii unor unităţi de producţie şi limitarea mişcării populaţiei cu impact direct asupra traficului, măsuri impuse de autorităţile din toată lumea pe fondul pandemiei, au avut un impact pozitiv vizibil în aceea ce priveşte nivelul de poluare de la nivel mondial. În marile oraşe din Europa, nivelul de poluare a scăzut cu rate cuprinse între 8% în Berlin şi peste 40% în Bucureşti, conform analizei Financial Times. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO