ZF 24

Pavel, Benvenuti: Am simţit o stabilizare a consumului

Dan Pavel, fondatorul Benvenuti. Mediafax Foto

Dan Pavel, fondatorul Benvenuti. Mediafax Foto

Autor: Cristina Roşca

05.12.2013, 20:55 398

Retailerul de încălţăminte Ben­venuti, prezent pe piaţa locală de circa un deceniu, a deschis în acest an şase magazine, mai multe decât în perioada 2009-20912 cumulat, ajungând la o reţea de 44 de unităţi.

„Am simţit o stabilizare a consumului şi a companiei, iar această situaţie ne-a dat curaj să reluăm expansiunea într-un ritm mai alert. Anul 2009 a fost foarte dificil pentru noi ca business, am adoptat multe măsuri  de restructurare şi multe dintre măsuri sunt în continuare în picioare. Aceasta este noua normalitate, astfel că în orice moment trebuie să fim atenţi la costuri“, explică Dan Pavel, fondatorul businessului Benvenuti.

În 2009, pentru a optimiza raportul venituri - cheltuieli, Dan Pavel a fost nevoit să reducă personalul cu 20% şi să realizeze reduceri de costuri pe toate departamentele, în special pe marketing.

Deschiderea a şase magazine noi în 2013 a majorat cifra de afaceri a companiei în primele 11 luni cu 18%. Organic - fără a lua în calcul expansiunea - avansul este de 2-3%.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO