ZF 24

Pentru ce spun ca au votat liderii politici

30.11.2008, 14:03 15

Presedintele Traian Basescu a votat in aceasta dimineata la Colegiul Economic "A.D.Xenopol" din Capitala,impreuna cu sotia sa Maria si fiica cea mica Elena, spunand ca si-a exprimat optiunea astfel incat noul Parlament sa ii reunesca pe cei care au confirmat in ultimul mandat si pe reprezentantii noii generatii de politiceni. Basescu a spus ca Parlamentul trebuie sa ii aiba in continuare pe cei care au confirmat in ultimul mandat, dar si pe cei din noua generatie de politicieni, pentru ca impreuna acestia "sa realizeze o structura de oameni care trebuiesc Romaniei".

Presedintele PSD si candidatul acestei formatiunii la functia de premier, Mircea Geoana, a votat la Sectia de votare nr. 200 din localitatea Dabuleni (unde candideaza pentru Senat) si i-a indemnat pe romani sa vina la urne, fiind "un vot care va influenta destinul Romaniei in urmatorii 20 de ani". Liderul PSD, Mircea Geoana, care a votat la sectia amenajata la Scoala Generala nr. 1 Nord din Dabuleni, a declarat, la iesirea de la urne, ca a votat pentru "schimbarea din temelii a Romaniei", apreciind ca acest vot reprezinta un nou inceput pentru romani.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu, candidat al acestui partid pentru pozitia de prim-ministru a votat in satul Ciofliceni, Ilfov, unde candideaza pentru un mandat de deputat. “Alegerile parlamentare reprezinta un moment crucial pentru Romania, iar cetatenii trebuie sa iasa la vot si sa opteze pentru un drum care sa permita tarii sa devina a saptea putere economica a Europei”, a spstinut Tariceanu.

Candidatul democrat-liberal la functia de premier, Theodor Stolojan a votat la Liceul Dimitrie Cantemier in sectorul 2. Stolojan nu candideaza pentru Parlament. El si-a exprimat regretul ca foarte multi tineri au plecat din Bucuresti si a povestit ca, inainte de 1989, a fost membru al unei sectii de vot. "mi pare rau ca foarte multi tineri au parasit Bucurestiul, sper sa se reintoarca spre seara sa isi exercite dreptul de vot pe care l-am castigat totusi cu greu in decembrie 1989 si cu multe jertfe", a spus Theodor Stolojan.
Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, candidat la Senat in Sectorul 3, a declarat ca a votat pentru ca Romania sa ajunga pe maini bune, si a spus ca tara are nevoie de un Parlament puternic, care sa duca mai departe integrarea Romaniei in UE.

Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor a votat in sectorul 1 al Bucurestilor, in cartierul Straulesti, unde candideaza pentru un fotoliu de deputat. "Am venit de dimineata, ca sa fie un vot bun pentru parlamentari puternici si care sa puna administratia locala la treaba si sa o controleze, asa cum am auzit si astazi aici, in sectia de votare”, a spus Olteanu.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO