ZF 24

PepsiCo face un milion de pungi de snackuri pe zi într-o fabrică de lângă Bucureşti. 20% pleacă la export

PepsiCo face un milion de pungi de snackuri pe zi într-o...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.11.2013, 21:40 1792

Star Foods EM, divizia de snackuri din România a gi­gan­tului din industria băuturilor răcoritoare PepsiCo, produce zilnic un milion de pungi de snackuri (chipsuri, popcorn, pufuleţi) în fabrica din localitatea Popeşti-Leordeni (judeţul Ilfov), iar aproape 20% din producţie pleacă la export.

„Peste 80% din producţia din fabrică ajunge în magazinele din România, restul exportăm în Republica Moldova şi Bulgaria“, a declarat Cornel Toader, plant ma­nager al diviziei Snacks în cadrul PepsiCo.

Fabrica Star Foods, care produce brandurile Lay’s (chipsuri), Star (pufuleţi şi popcorn) şi Krax (snackuri) a fost inaugurată în 1995, iar PepsiCo a preluat-o în 2004.

Pentru producţia de chipsuri compania a încheiat parteneriate cu 14 fermieri din zonele Harghita, Covasna, dar şi din sudul ţării. În spaţiul de producţie de circa trei hectare (fabrica, depozit, birouri etc. ) pe care producătorul îl deţine în localitatea ilfoveană lucrează 288 de angajaţi. În total, Star Foods EM România, companie cu afaceri de 77 mil. euro şi profit de 8,9 mil. euro,  avea la finalul anului trecut circa 880 de angajaţi.

Citiţi pe zfcorporate.ro un reportaj despre cum se produc chipsurile Lay’s în Popeşti-Leordeni

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO