ZF 24

Percheziţii la RA-APPS, într-un dosar de corupţie în care ar fi vizat şi directorul regiei

Percheziţii la RA-APPS, într-un dosar de corupţie în...

Autor: Catalin Lupasteanu

29.04.2015, 11:47 283

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013 - 2014.

Procurorii fac, în acest dosar, patru percheziţii în Bucureşti şi judeţul Prahova, dintre care una este la sediul unei instituţii publice, restul fiind la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că instituţia publică unde au loc percheziţii este Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), cu sediul în Sectorul 1 al Capitalei. De asemenea, anchetatorii fac percheziţii la sediul SC Construct Co Group SRL, din Sectorul 1, şi la locuinţele a două persoane, una în Sectorul 5 şi cealaltă în oraşul Breaza, judeţul Prahova.

Potrivit surselor citate, în atenţia anchetatorilor este şi directorul general al RA-APPS, Georgian Gabriel Surdu, care ar fi condus firma Construct Co SRL printr-un intermediar. Şeful RA-APPS urmează să fie dus la sediul DNA, pentru a fi audiat, împreună cu celelalte persoane vizate în dosar.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi de Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO