ZF 24

Piata de fuziuni si achizitii isi revine din 2011

Raiffeisen: Valoarea fuziunilor si achizitiilor va scadea de 3 ori in acest an, la doua miliarde euro, in cel mai bun caz
15.09.2009, 12:47 212

Ioana Filipescu, managing director la banca de investitiiRaiffeisen Invesmtent Romania, estimeaza ca valoarea pietei defuziuni si achizitii va ajunge la aproximativ 2 mld. euro in acestan, nivel similar anului 2004, si de aproape trei ori mai putindecat anul trecut.

"Pana la sfarsitul anului, valoarea fuziunilor si achizitiilorar putea atinge doua miliarde de euro daca se vor incheia o partedin tranzactiile care sunt in discutie. Va fi foarte greu sa seatinga acest nivel date fiind conditiile de pe piata. Cred capietei romanesti ii mai sunt necesare inca trei-patru trimestre sarevina la conditiile apropiate celor de dinaintea crizei", a spusea.

Valoarea pietei de fuziuni si achizitii (M&A) a atins 1,1mld. euro in primele opt luni ale acestui an, in scadere cu 75%raportat la aceeasi perioada din 2008, conform datelor RaiffeisenInvestment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO