ZF 24

Platforma românească CAPEX.com atacă piaţa din Grecia după achiziţia brokerului WiredMarket.com

Platforma românească CAPEX.com atacă piaţa din Grecia...

Autor: Ioana Niţă

06.07.2023, 21:58 296

Start-up-ul fintech local Key Way Group, care a dezvoltat  sub brandul CAPEX.com - o platformă de tranzacţionare pentru instrumente financiare bazate pe contracte pentru diferenţă (CFD-uri), a cumpărat brokerul WiredMarket.com din Grecia, marcând astfel prima sa achiziţie şi intrarea pe piaţa elenă.

Fondată în 1991, compania de brokeraj elenă WiredMarket.com este cunoscută pentru serviciile financiare pe care le oferă clienţilor săi, fiind autorizată şi reglementată de Comisia pentru Pieţe de Capital din Grecia (HCMC).

Preluarea portofoliului de clienţi WiredMarket.com consolidează poziţia CAPEX.com în industria fintech şi face parte din planul de expansiune al companiei la nivel global.

"Suntem încântaţi să anunţăm achiziţia portofoliului de clienţi al WiredMarket.com, un pas care este în conformitate cu strategia noastră de dezvoltare şi care consolidează prezenţa noastră pe piaţa din Grecia. Suntem bucuroşi să le urăm bun venit noilor clienţi pe platforma noastră, unde vor beneficia de o gamă mai largă de instrumente şi servicii, de la tranzacţionarea CFD-urilor, la investiţii în acţiuni cu deţinere, instrumente de analiză integrate şi condiţii de tranzacţionare atractive", a declarat Octavian Pătraşcu, CEO şi fondator CAPEX.com. El a adăugat că achiziţia WiredMarket.com din Grecia reprezintă doar un prim pas în strategia companiei de extindere la nivel global.

"Percepem această consolidare a poziţiei noastre în piaţă ca pe o etapă importantă, iar condiţiile macroeconomice actuale şi peisajul concurenţial sunt favorabile în acest sens. În prezent evaluăm şi alte oportunităţi, acesta fiind doar un prim pas în planul nostru de expansiune la nivel global. Expertiza pe care o avem în industria financiară şi devotamentul nostru în a oferi servicii la cele mai înalte standarde reprezintă garanţia faptului că noii noştri clienţi vor beneficia de cele mai bune condiţii de tranzacţionare pe platforma noastră. Credem că acest demers este unul benefic pentru ambele companii şi pentru clienţii noştri."

În calitate de broker în industria financiară, CAPEX.com îşi propune să le ofere clienţilor săi o experienţă completă în materie de tranzacţionare şi investiţii, care include o platformă avansată, dar uşor de utilizat, analize de specialitate, resurse educaţionale şi o ofertă flexibilă, de la investiţii în acţiuni cu detinere, până la tranzacţionare cu CFD-uri pe acţiuni, indici, ETF-uri, mărfuri şi multe altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO