ZF 24

Premier League rămâne campionatul cu cele mai bogate echipe din lume: Veniturile campioanei, Manchester City, au crescut până la 731 de milioane de euro în 2023. 6 din cele mai bogate 10 echipe ale lumii joacă în prima ligă a Angliei

Premier League rămâne campionatul cu cele mai bogate...

Autor: Andrei Şerbănescu

19.01.2023, 12:35 264

Cluburile de fotbal englezeşti şi-au consolidat poziţia de mari generatoare de venituri în acest sport, constituind peste jumătate din cele mai bogate echipe ale Europei, Manchester City ocupând primul loc pentru al doilea an consecutiv, scrie Bloomberg.

Veniturile campioanei din Premier League, stimulate de o creştere bruscă a veniturilor comerciale, au crescut cu 13% faţă de anul precedent, ajungând la 731 milioane de euro (794 milioane de dolari), potrivit raportului anual Money League realizat de Deloitte. Real Madrid s-a clasat pe locul al doilea, cu 714 milioane de euro. Pe lângă Real, Paris Saint-Germain, Barcelona şi Bayern Munchen au fost singurele echipe non-englezeşti din top 10.

Dominaţia cluburilor englezeşti provoacă o creştere a tensiunilor în rândul rivalilor lor. Javier Tebas, preşedintele LaLiga din Spania, a declarat săptămâna trecută, în cadrul unui eveniment la Bruxelles, că echipele distorsionează piaţa deoarece sunt finanţate de proprietarii lor şi li se permite să angajeze jucători chiar şi atunci când suferă pierderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO