ZF 24

Preşedintele ANRE: De la 1 aprilie, gazele pentru consumatorii casnici vor fi cu 2% mai scumpe

Preşedintele ANRE: De la 1 aprilie, gazele pentru...

Autor: Alina Novaceanu

21.03.2014, 00:00 77

El a participat la o dezbatere organizată de Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaţilor, unde a prezentat raportul ANRE pe 2013, raport care va fi discutat, luni, de Comisiile de specialitate. Întrebat ce scumpiri la gaze şi energie electrică vor fi de la 1 aprilie, Havrileţ a precizat: "La energia electrică nu avem în vedere o creştere a preţului, la gazele naturale este o creştere prevăzută în calendarul convenit cu forurile internaţionale şi este vorba de 2% la consumatorii casnici".

Havrileţ a adăugat că pentru consumatorii industriali din piaţa reglementată, care reprezintă 15%, preţurile la gazele naturale vor creşte cu 5%. "Pentru consumatorii industriali din piaţa reglementată, fac această subliniere pentru că noi avem consumatori şi în piaţa liberă şi în piaţa reglementată, în piaţa reglementată, care este constituită dintr-un raport de 15%, preţurile vor creşte cu aproximativ 5%", a arătat preşedintele ANRE.

Întrebat dacă vor mai fi scumpiri după 1 aprilie până la sfârşitul anului, Havrileţ a spus că "pentru consumatorii din piaţa liberă există piaţa liberă, iar în piaţa reglementată, conform calendarului, există trepte de creştere a preţului".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO