ZF 24

Presedintele FMI va tine un discurs in Parlament, in ciuda protestelor lui Tariceanu

Presedintele FMI va tine un discurs in Parlament in ciuda protestelor lui Tariceanu
22.03.2010, 16:04 45

Dominique Strauss Kahn, presedintele Fondului MonetarInternational (FMI), va tine un discurs in fata senatorilor sideputatilor miercurea viitoare de la ora 12.00, conducereaParlamentului aproband o solicitare in acest sens venita de laguvernatorul BNR Mugur Isarescu.

Fostul premier liberal Calin Popescu - Tariceanu, care este acumliderul deputatilor liberali, a pledat saptamana trecuta impotrivadiscursului lui Kahn, argumentand ca "Romania nu este o tara delumea a treia"."Eu cred ca, fata de anii '90, cand Romania aveanevoie de FMI ca de aer si FMI ne dadea indicatii foarte precisecum sa facem restructurarile, totusi, exista o evolutie a Romanieisi cred ca este un pic exagerat, daca nu chiar prea mult, sa reunimParlamentul in sedinta comuna ca sa-i dam posibilitatea luiDominique Strauss-Kahn sa se adreseze. Eu cred ca noi ne facemtreaba tocmai accelerand aceasta procedura, au fost dezbateri, darcred ca interlocutorul firesc al FMI trebuie sa fie Guvernul si nuParlamentul. (...) In conditiile acestea, mie mi se pare ca noifacem un gest excesiv, care ne pune intr-o situatie de tara dinaceasta de lumea a treia, asa, oarecum; vine Fondul, se strange totParlamentul si stam cu totii", a spus Tariceanu, potrivitstenogramei sedintei conducerii Camerei Deputatilor de saptamanatrecuta.

PNL se opune acordului cu FMI iar reprezentantii liberali in BiroulPermanent au votat impotriva solicitarii guvernatorului BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO