ZF 24

Presedintele Microsoft, Bill Gates, atentioneaza: Bonusurile de pe Wall Street sunt adeseori prea mari

Presedintele Microsoft, Bill Gates, atentioneaza: Bonusurile de pe Wall Street sunt adeseori prea mari
12.11.2009, 14:08 20

Presedintele gigantului software Microsoft, Bill Gates, adeclarat in cadrul unei intruniri filantropice ca bonusurileplatite executivilor de pe Wall Street sunt "adeseori prea mari",informeaza BBC.

Pentru aceasta situatie, Bill Gates considera vinovata o legeamericana din 1993 care a limitat salariile executivilor de top laun milion de dolari. Aceasta impunere prin lege a adus firmele insituatia de a acorda participatii masive in cadrul companiilor,pentru a evita limita.

In SUA, in 1993, a fost aprobata o lege prin care executiviibeneficiau de deductibilitati in limita unui salariu de 1 milion dedolari. Drept urmare, salariile care se aflau sub limita impusa delegislatori au urcat pana la un milion de dolari, pentru depasireaacestei limite fiind oferite recompense sub forma de obligatiuni,actiuni preferentiale si alte forme de plata.

Conform acestuia, depasirea problemei legate de bonusuri esteuna destul de complexa: "Problema compensatiilor este o problemafoarte interesanta. Cred ca aceste compensatii sunt adeseori preamari, dar este o problema foarte greu de rezolvat", a adaugatel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO