ZF 24

Pretul petrolului a scazut sub 124 dolari, dupa ce India a majorat preturile la carburanti cu 10%

04.06.2008, 14:14 12

Pretul titeiului a scazut miercuri sub 124 de dolari pe baril, dupa ce India a majorat tarifele la carburanti cu 10%, ceea ce ar putea determina o scadere a cererii de produse petroliere, transmite Reuters.

Declinul de miercuri a extins scaderea de trei dolari de marti, cand Rezerva Federala a avertizat asupra riscurilor inflationiste generate de deprecierea dolarului.

Petrolul destinat pietei americane, tranzactionat la New York, a scazut pana la un minim de 123,15 dolari pe baril, cel mai redus nivel de la mijlocul lunii mai. La ora 9:39 GMT, barilul de titei era tranzactionat la 123,46 dolari, cu 85 de centi sub cotatia de la finele sedintei de marti.

Instabilitatea dolarului a fost un factor important care a sprijinit cresterea pretului petrolului pana la recordul istoric de 135 dolari pe baril atins la 22 mai.

Cotatiile ridicate au inceput sa conduca la scaderea cererii din piata si au dus la conditii dificile de plata a subventiilor pentru industria petroliera in economiile emergente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO