ZF 24

ProCA spera la afaceri de 50 milioane euro

09.04.2008, 13:19 15

Distributorul IT al grupului RTC, ProCA, are ca obiectiv pentru acest an o cifra de afaceri de 50 de milioane euro, in crestere cu aproape 40% fata de anul trecut, cand afacerile au depasit 36 de milioane euro, si o rata a profitului net de 1%, conform unui comunicat al companiei.

"Cresterea va fi pe de o parte organica, iar pe de alta parte o consecinta a intrarii in portofoliu a unor noi marci, unul dintre cele mai importante proiecte finalizate fiind preluarea distributiei de consumabile HP. Obtinerea unui profit va fi posibila prin eficientizarea activitatii, scaderea costurilor operationale, si logistica", a declarat presedintele companiei, Sorin Stancu.

Ca obiectiv pentru acest an, compania intentioneaza sa dezvolte propria marca, pe care sa o extinda si in alte segmente. In prezent, sub marca Octra, ProCA asambleaza calculatoare personale de birou, urmand inceapa sa asambleze si notebook-uri.

In 2007, cifra de afaceri a ProCA a depasit cu 10% nivelul inregistrat in anul anterior, la peste 36 de milioane euro, iar rata profitului operational a fost de aproximativ 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO