ZF 24

Procesul Cocor-SIF Transilvania se va judeca pe 19 septembrie

27.06.2007, 17:52 10

Tribunalul Brasov a dispus, astazi, amanarea solutionarii cererii companiei Cocor Bucuresti privind supendarea hotararii de majorare a capitalului social al Societatii de Investitii Financiare (SIF) Transilvania, pentru data de 19 septembrie, a anuntat societatea de investitii.
Totodata, instanta a amanat pentru maine pronuntarea asupra cererii de anulare a hotararii, potrivit unui comunicat SIF Transilvania transmis Bursei de Valori Bucuresti.
AGA SIF Transilvania au adoptat, la 27 aprilie, o hotarare privind dublarea capitalului social, la 109,2 milioane de lei, prin incorporarea rezervelor constituite din profitul aferent anului 2006 si anilor precedenti.
Cocor Bucuresti a solicitat, la 24 mai, Tribunalului Brasov, sa anuleze hotararea AGA, sustinand ca operatiunea trebuia sa aiba loc prin oferta publica de actiuni, pe baza unui prospect aprobat de CNVM.
In primele trei luni, SIF Transilvania a fost cea mai profitabila dintre cele cinci SIF, cu un castig de 33,3 milioane de lei, de circa 200 ori peste rezultatul din primul trimestru din 2006. Activele nete ale SIF Transilvania se ridicau la 1,89 miliarde de lei la 31 martie. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO