ZF 24

Producţia locală de medicamente, analizată la ZF Pharma Summit

Producţia locală de medicamente, analizată la ZF...

Autor: Ioana David

18.09.2013, 19:50 152

Producătorii români de medica­mente acoperă numai 13% din piaţa farmaceutică locală, aceştia pierzând teren în ultimii ani în favoarea produselor din import care şi-au majorat cota de piaţă.

În timp ce pe piaţa internă pierd din forţă, fabricile româneşti sunt tot mai interesate să iasă la extern unde găsesc preţuri mai bune şi termene de plată mai scurte ca în România. Datele Institutului Naţional de Statistică arată o creştere puternică a livrărilor externe în ultimii zece ani.

O analiză recentă a ZF relevă că cei mai mari 40 de producători locali de medicamente (inclusiv produsele veterinare) au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 671 mil. euro şi au avut 8.166 de angajaţi.

Ce medicamente mai produc fabricile româneşti? Care sunt produsele cu cele mai mari vânzări? Unde ajung produsele realizate în fabricile locale? Când vom avea un jucător  de talie regională în producţie?

Toate aceste subiecte vor fi dezbătute în cadrul celei de-a doua ediţii a ZF PHARMA Summit 2013, un eveniment  care-şi propune să aducă în acelaşi loc, timp de două zile, autorităţile şi cei mai mari jucători din domeniul sănătăţii.

Manageri care gestionează vânzări de medicamente de sute de milioane de euro şi oameni de afaceri care au investit milioane în deschiderea de spitale şi clinici private vor sta la aceeaşi masă cu factorii de decizie din domeniu pentru o dezbatere cu privire la dezvoltarea businessurilor, într-o perioadă în care se încearcă reformarea celui mai sensibil domeniu din economie.

Pentru mai multe detalii vizitaţi site-ul conferinţei http://evenimente.zf.ro/eveniment-zf-pharma-summit13

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.09.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO