ZF 24

Profitul Google din T3 a crescut cu 23%, la 1,6 miliarde de dolari. "Yahoo! este pe cale sa-si piarda aura si Bing este prea mic in prezent"

Profitul Google din al treilea trimestru a crescut cu 23%, la 1,6 miliarde de dolari

Foto: Reuters

16.10.2009, 11:00 27

Compania Google, cea mai importanta companie in materie demotoare de cautare pe Internet, a raportat pentru al treileatrimestru un profit net de 1,6 miliarde de dolari, in crestere cu23% fata de aceeasi perioada din 2008, semn ca sectorulpublicitatii isi revine, informeaza Reuters.

Cifra bruta de afaceri a companiei a urcat cu 7%, la aproapesase miliarde de dolari, comparativ cu al doilea trimestru siperioada iulie-septembrie 2008, ceea ce reprezinta cel mai puternicavans trimestrial al indicatorului din ultimul an.

"Chiar daca ritmul revenirii economice este caracterizat de ungrad ridicat de incertitudine, credem ca cea mai dificila perioadaa recesiunii a fost depasita si avem suficienta incredere pentru ainvesti masiv in viitorul nostru", a declarat directorul executival Google, Eric Schmidt, intr-un comunicat.

"Google nu are niciun concurent. Yahoo! este pe cale sa-sipiarda aura si Bing (motorul de cautare produs de Microsoft - n.r.)este prea mic in prezent. Compania a avut succes la toatenivelurile si credem ca aceasta tendinta va continua", a declaratanalistul Brigantine Advisors Colin Gillis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO