ZF 24

Profitul Samsung din T2 a scazut la minimul ultimilor patru ani

Profitul Samsung din T2 a scazut la minimul ultimilor patru ani

Sediul Samsung din Seul, Coreea de Sud

13.07.2007, 14:17 12

Proftul grupului Samsung, cel mai mare producator de semiconductori, monitoare LCD si telefoane mobile din Asia, a scazut in trimestrul al doilea cu 5%, fata de perioda similara a anului trecut, la 1,6 miliarde de dolari (1,16 miliarde de euro), cel mai scazut nivel din ultimii 4 ani, informeaza Bloomberg.

Compania anticipeaza insa ca situatia se va imbunatati in semestrul al doilea, pe fondul redresarii pietei cipurilor de memorie DRAM, care intra in componenta computerelor personale, ca urmare a influentei factorilor sezonieri.

Titlurile Samsung, cea mai importanta companie de inalta tehnologie din afara Statelor Unite, au incheiat tranzactiile la bursa din Seoul in crestere cu 6,4%, la 687.000 de woni, cel mai ridicat nivelul atins in peste un an, in urma unor zvonuri aparute in presa conform carora omul de afaceri american Carl Icahn si mai multe fonduri de hedging i-ar putea inainta o oferta de preluare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24