ZF 24

Raiffeisen Bank a acordat un credit în valoare de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea celui mare parc fotovoltaic din România şi Europa de Sud-Est, pus în funcţiune în 2023, la Răteşti, în judeţul Argeş, de companiile israeliene Econergy şi Nofar Energy

Raiffeisen Bank a acordat un credit în valoare de 60 de...

Autor: Roxana Rosu

07.12.2023, 11:16 305

Raiffeisen Bank România şi Raiffeisen Bank International au acordat un credit în valoare de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea celui mare parc fotovoltaic din România şi Europa de Sud-Est, pus în funcţiune în 2023, la Răteşti, în judeţul Argeş, deţinut în proporţii egale de companiile israeliene Econergy şi Nofar Energy.

Parcul fotovoltaic este dezvoltat pe o suprafaţă de 170 ha şi are capacitate instalată de 155 MW, fiind realizat cu o investiţie totală de 102 milioane de euro.

”Efortul susţinut şi experienţa vastă a membrilor echipei Raiffeisen care au lucrat la acest proiect au făcut posibilă finanţarea Parcului fotovoltaic de la Răteşti, această finanţare reprezentând un pas important în implementarea strategiei naţionale de decarbonizare pe termen lung.”, spune Sînziana Enache, Manager Departament Finanţări Proiecte, Achiziţii şi Infrastructură Publică, Raiffeisen Bank România.

Parcul  are capacitatea de a furniza energie electrică ecologică pentru aproximativ 100.000 de gospodării.

”Contractul de credit în valoare de 60 milioane euro semnat pentru finanţarea parcului fotovoltaic Răteşti este un exemplu despre cum finanţarea unui proiect în domeniul regenerabilelor asigură implementarea cu succes a unui parc cu dimensiuni semnificative, dezvoltat de un consorţiu cu experienţă în domeniu. Am structurat împreună cu cei doi investitori o facilitate care să corespundă profilului de producţie specific domeniului fotovoltaic şi le mulţumim echipelor implicate.”, declară Cătălin Cepişcă, Senior Director, Departamentul Energie, Metale şi Utilităţi, Raiffeisen Bank România.

Econergy a devenit jucătorul cu unul dintre cele mai mari portofolii de energie verde în dezvoltare pe plan local. Parcul recent finalizat la Răteşti a fost preluat de Econergy în vara anului 2021, partenerul de tranzacţie, un alt grup israelian, Nofar Energy, având o participaţie de 50%.

Dezvoltatorul iniţial al pro­iectului a fost Portland Trust, unul dintre cei mai mari jucători din imobiliare.



 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO