ZF 24

Replica Kuweitului la proiectele din Dubai: Investitie de 132 mld.$ in "Orasul de matase"

Replica Kuweitului la proiectele din Dubai: Investitie de 132 mld.$ in "Orasul de matase"
23.07.2008, 15:07 38

Scumpirea petrolului a impulsionat unul dintre cele mai bogate state in petrol din Peninsula Arabica sa investeasca 132 de miliarde de dolari in constructia unui oras de la zero, plasat chiar la inceputul golfului, scrie The Guardian.
Metropola care va inlude locuinte pentru 700.000 de persoane si un turn inalt de 1.001 metri in centru, va fi legata de o retea de cai ferate de Damasc, Bagdad, Iran si China.
Inspirat de cresterea fabuloasa a Dubaiului si ajutat de cresterea pretului petrolului, Kuweitul vrea sa transforme Madinat al-Hareer - "Orasul de matase" intr-un important centru de afaceri din Orientul Mijlociu.
"Nu visam cand spunem ca vom investi 132 de miliarde de dolari. Noi gandim la alt nivel pentru ca nu ne permitem sa gandim ca toti ceilalti", a declarat presedintele Centrului pentru Studii strategice din Kuweit, Sami Alfaraj, pentru publicatia britanica.
Proiectul a fost realizat de firma britanica de arhitectura Eric R Kuhne & Associates. Reprezentantii companiei au declarat ca nu stiau ca bugetul a fost majorat atat de rapid, estimarile de la inceputul anului fiind de circa 86 de miliarde de dolari. Constructia orasului va incepe dupa ce guvernul va aproba proiectul iar lucrarile vor dura, potrivit estimarilor, pana in 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO