ZF 24

Restructurare la Kellog's: Brandul se va împărţi în trei companii alimentare separate

Restructurare la Kellog's: Brandul se va împărţi în...

Autor: Andrei Şerbănescu

22.06.2022, 13:26 294

Kellogg's se împarte în trei companii publice separate, păstrându-şi afacerea globală de bază, în timp ce va desfiinţa mărcile de cereale din America de Nord, unde se află originile producătorului de fulgi de porumb, alături de o afacere care vinde alimente pe bază de plante, scrie Financial Times.

Steve Cahillane, preşedintele şi directorul executiv al Kellogg's, a recunoscut că obligaţiile nu au fost uşoare, dar a declarat pentru Financial Times: „Credem că agilitatea şi concentrarea vor ajuta afacerea să funcţioneze într-o perioadă tumultoasă”.

Cahillane a spus că nu a simţit nicio presiune din partea investitorilor în contextul demarării uneia dintre cele mai mari despărţiri pe care le-a văzut industria în ultimii ani, dar crede că strategia va „debloca întregul potenţial al afacerilor”.

Potrivit spuselor lui Cahillan, Kellogg's a studiat restructurările anterioare din industrie şi ale altor companii precum GE, care a s-a împărţit în 2021 în trei ramuri distincte.

Alte companii alimentare au încercat, de asemenea, să-şi restrângă portofoliile, în timp ce se luptă să genereze o creştere organică pe fondul schimbării obiceiurilor de consum. Unilever a acceptat anul trecut vânzarea în valoare de 4,5 miliarde de euro a mărcilor sale de ceai Lipton şi Brooke Bond către CVC Capital Partners, în timp ce Kraft Heinz a renunţat la alte două mărci importante, precum alunele Planters şi brânza Cracker Barrel.

Cahillane a spus că firma mai mare va păstra produsele congelate pentru micul dejun Kellogg's în America de Nord, precum şi mărcile sale de cereale şi fidea pe pieţele internaţionale, unde le lipseşte amploarea pe care o are Kellogg's în SUA, Canada şi Caraibe.

Analiştii Consumer Edge Research Jonathan Feeney şi Riley McCarten au majorat preţul ţintă pentru Kellogg's de la 70 USD la 77 USD per acţiune în urma anunţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO