ZF 24

Retailerul de jucării Noriel deschide cel de-al 33-lea magazin al reţelei în Polus Center Cluj

Retailerul de jucării Noriel deschide cel de-al 33-lea...

Autor: Laurentiu Cotu

23.09.2013, 15:17 1179

Retailerul de jucării Noriel, care comercializează mărci precum Monopoly, Twister sau Barbie, va deschide sâmbătă cel de-al 33-lea magazin al reţelei, în Polus Center Cluj.

Noriel deţine în prezent  magazine în Alba-Iulia, Arad, Bacău, Botoşani, Brăila, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Piatra-Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Târgu Mureş şi Timişoara. Produsele Noriel sunt disponibile şi în magazinul online noriel.ro. Compania comercializează păpuşi şi accesorii, figurine, jocuri creative şi de construcţie, dar şi jucării de exterior, articole pentru şcoală, jucării şi accesorii pentru bebeluşi.

Noriel Impex, printre cei mai cunoscuţi jucători de pe piaţa locală, a avut în 2011, în ultimul an pentru care există date disponibile, afaceri de aproape 31,5 mil. lei (7 mil. euro), conform site-lui Ministerului Finanţelor Publice. În acţionariatul grupului Noriel a intrat în 2010 compania Axxess Capital (reprezentată de Horia Manda), ce administrează fondurile Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), Balkan Accession Fund (BAF) şi Emerging Europe Accession Fund.

Piaţa locală de jucării şi jocuri video s-a ridicat anul trecut la 692,6 mil. lei (155 mil. euro), în creştere cu peste 10% faţă de anul precedent, iar pentru anul în curs este aşteptată o nouă creştere de aproape 10%. Printre cei mai mari jucători se află reţele ca Noriel sau Toyplex, iar în acest an se aşteaptă intrarea pe piaţă a retailerul grec Jumbo, în condiţiile în care, intenţia grecilor este de a deschide până la finalul lui 2013 două magazine în România, în Bucureşti şi în Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO