ZF 24

Romanii, printre cei mai pesimisti est-europeni

13.11.2009, 14:02 26

63% dintre romani considera ca situatia financiara a familieilor s-a inrautatit comparativ cu cea din octombrie 2008, conformunui studiu realizat de firma de cercetare GfK Romania.

Daca in urma cu un an aproximativ o treime dintre ei spuneaudespre situatia lor financiara ca arata mai bine in comparatie cuanul anterior, in prezent doar 9% mai afirma acelasi lucru.

Pesimismul romanilor il intrece pe cel al unor locuitori dinalte tari precum Polonia (33%), Cehia (34%) sau Bulgaria (52%).

In privinta anului viitor, doar 15% dintre romani si-au declaratoptimismul.

In ceea ce priveste situatia economica generala, peste 83% dinpopulatie resimte o inrautatire fata de anul trecut. Aproape douatreimi dintre romani considera ca preturile produselor sunt mairidicate fata de acum un an, pentru 2010, romanii asteptandu-se lao crestere a acestora intr-un ritm mai alert (31%), sau cel putinin acelasi ritm ca in ultimul an (36%).

De asemenea, peste 82% dintre romani cred ca somajul va crestein urmatoarele 12 luni, pesimismul romanilor intrecandu-l si aicipe cel al bulgarilor (74%), cehilor (70%) sau polonezilor(64%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO